Readdy Write  
0,00 €
Your View Money
Views: Count
Self 20% 0
Your Content 60% 0

Users by Links 0
u1*(Content+Views) 10% 0
Follow-Follower 0
s2*(Income) 5% 0

Count
Followers 0
Login Register as User

Eigenschappen van een tandartsstoel

28.10.2020 (👁201)

Na de wat globalere aspecten zijn er ook nog redelijk concrete eigenschappen van een tandartsstoel die van belang zijn.

https://www.dentalzz.nl/category-183-b0-Tandarts-Werkstoel.html


1 Hoofdsteun

Om een maximaal zicht in de mond van de patiënt te kunnen hebben, moet de hoofdsteun in de goede hoek staan. De flexibiliteit van een hoofdsteun is ook belangrijk. Zo moet deze kunnen worden omgedraaid voor rolstoelpatiënten en de steun moet worden verwijderd voor kinderen. Het is ook handig als de hoofdsteun kan worden uitgerekt vanwege de verschillende lichaamslengtes van patiënten.

2 Rugleuning

Doordat je als tandarts of mondhygiënist zo dicht mogelijk bij de patiënt wil kunnen zitten, kan de rugleuning beter zo dun mogelijk zijn.

3 Ruimte tussen zitting en leuning

Het is van belang dat als de stoel is uitgeklapt de ruimte tussen de zitting en rugleuning zo klein mogelijk is. Hierdoor ligt de patiënt zo comfortabel mogelijk.

4 Armsteunen

Mocht het gewenst zijn dan is het prettig als de armsteunen aan de kant kunnen worden geschoven. Dit is wederom handig om soms gemakkelijker bij de patiënt te kunnen komen.

https://www.dentalzz.nl/category-108-b0-Behandelunit-tandarts.html


Voor de patiënt

De behandelstoel is uiteindelijk bedoeld voor patiënten om in plaats te nemen. Vandaar dat er met het oog op de patiënten ook nog een aantal dingen meespeelt bij de aankoop van een tandartsstoel.

1 Soepelheid

Voor patiënten is het prettig als de behandelstoel niet te veel schokt bij het naar beneden bewegen. Vandaar dat het belangrijk is dat de beweging soepel verloopt.

2 Materiaal

Zacht materiaal is voor de patiënt het fijnst. Er zijn merken die stoelen aanbieden met extra zachte bodems.

3 Pasvorm

Het is van belang dat een tandartsstoel een pasvorm heeft die zo universeel mogelijk is. De stoel moet iedere patiënt kunnen houden, ook de zwaardere patiënten.

4 Veiligheid

Een behandelstoel moet onmiddellijk gestopt kunnen worden in geval van nood. Dit kan zijn bij verschillende soorten gezondheidsproblemen zoals een bepaalde aanval.

 

Nog een belangrijke laatste tip: let niet te veel op de prijs van de tandartsstoel. Dit soort behandelstoelen gaan minstens tien jaar mee, waardoor het een investering is die niet te zuinig besteed moet zijn. Nog in overweging hoe de nieuwe tandartsstoel gefinancierd gaat worden? https://www.dentalzz.nl